Dido & Aeneas

El amor entre Dido, la reina de Cartago, presentada como una adolescente insegura, y Aeneas, el héroe troyano, que es aquí deportista soñador, no tiene parangón y se muestra a las colinas y a los valles, a las rocas y a las montañas, a los bosquecillos llenos de música y a las frescas y umbrías fuentes para deleite de Cupido.

telefono-sep-2015-617

telef-nov-2015-222

L´amor impossible d´Enees i Dido arriba a la Nau de València

L’orfeó universitari de València acompanyat d’altres agrupacions intepreta l’òpera d’ henry Purcell

LEVANTE-EMV VALÈNCIA.28.06.2015.-La Nau acull hui i demà la representació de l’òpera «Dido i Enees» d’Henry Purcell a càrrec de l’Orfeó Universitari de València, l’Orquesta Barroca del Conservatori Superior de Música de Castelló i el grup de música barroca Música Trobada. Aquestes actuacions es realitzen en el marc del festival Serenates 2015 amb un muntatge renovat i contemporani.

Dido & Aeneas narra la història d’amor entre Dido, reina de Cartago, i l’heroi troià Enees. És un amor impossible, Enees abandona Dido i ella, desesperada, acaba amb la seua vida. La tragèdia que Virgili relata en L’Eneida va ser recollida per Purcell, qui va compondre la seua primera òpera inspirat en l’obra del poeta romà, la qual va convertir en una obra monumental de l’òpera barroca.

Amb aquest projecte, l’Orfeó Universitari de València s’ha embarcat en l’aventura de l’òpera, després de l’èxit del curs passat amb el projecte «Òpera prima», i continua així la seua línia didàctica i formativa amb la finalitat de contribuir a una oferta cultural rica en diversitat, originalitat i qualitat. «El concepte de cor és molt estàtic i pensàrem que era interessant moure’l, fer-li actuar. D’altra banda, l’òpera és un element molt innovador dins de la programació de l’Orfeó i les col·laboracions amb les diferents institucions ens ha permés dinamitzar aquesta iniciativa», apunta el director Francesc Valldecabres, qui destaca els papers d’Adriana Mayer, com a Dido, i de Vicent Antequera, com a Enees, a més del muntatge d’Amparo Urieta.

Aquesta història, malgrat ser de caire historicista, es presenta en una escenografia «minimalista i moderna», sobre la qual es fusionen música i dansa.

FUENTE: Diario Levante

dido-aeneas-menut-1

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s